Företagslån

Ett företagslån är ställt till ett företag och inte en privatperson. Du kan ta ett företagslån om du till exempel behöver köpa ny utrustning, göra lite extra marknadsföringsaktiviteter eller för att täcka upp för ett tillfälligt likviditetsbehov.

Företagslån med eller utan säkerhet

Det finns två typer av företagslån. Du kan ansöka om lån med eller utan säkerhet. Ett företagslån med säkerhet fungerar mer som ett traditionellt banklån. Fördelen med ett sådant lån är att kostnaderna oftast blir lägre än ett företagslån som inte har någon säkerhet.

Dock finns det några nackdelar eftersom du behöver göra en hel del papparsarbete. När du ansöker om ett företagslån med säkerhet vill banken att du skickar in bokslut, balans- och resultatrapporter, affärsplan tillsammans med andra eventuella blanketter.

Lån utan säkerhet är väldigt smidigt. Oftast kan du ansöka om lånet digitalt och få svar inom en timme. Dessutom kan pengarna betalas ut samma dag. Dock kan företagslån utan säkerhet vara dyrare.

Vilka avgifter och kostnader finns det på ett företagslån

På ett företagslån finns det flera olika avgifter och kostnader De två stora kostnaderna är räntekostnaden och amorteringen. Utöver det kan det tillkomma andra kostnader som uppläggningsavgifter och aviavgifter. Hur stora dessa avgifter är varierar beroende på vilken långivare du väljer.

Jämför långivare för att få lägsta möjliga kostnad

Det finns en uppsjö av långivare, och därför är det viktigt att du jämför olika långivares räntor och avgifter. Avgifterna påverkar totalkostnaden för ditt lån. Det kan vara svårt och tidskrävande att jämföra långivare själv.

Genom att ta hjälp av en jämförelsesida sparar du tid och pengar. Det finns flera olika jämförelsesidor där du kan jämföra olika företagslån, deras räntor och kostnader. På företagslån.com kan du jämföra flera olika långivare och hitta den som passar ditt företag bäst.

Företagskredit ett alternativ till företagslån

En företagskredit ger ditt företag tillgång till ett kreditutrymme. En företagskredit passar företag som har olika behov av rörelsekredit. Med en företagskredit har du alltid tillgång till likvida medel.

En företagskredit fungerar ungefär som ett kreditkort. Du betalar bara för den kredit du använder.  Om du har ett företagslån måste du betala för hela beloppet som du har lånat oavsett om du har använt alla pengarna eller inte.