6 roliga idéer för eget företag

6 roliga idéer för eget företag

Idéer till ett företag

När du känner att tiden är inne för dig att starta upp ditt alldeles egna företag är det viktigt att du sitter på en riktigt bra affärsidé. Affärsidén är inte bara viktig för att du ska få möjlighet att driva en verksamhet som går med vinst utan också för att du ska få ha kul på jobbet. Här listar vi 6 tips på roliga affärsidéer för den blivande entreprenören som behöver lite extra inspiration.

1. Sälj dina texter

Älskar du att skriva bör du satsa på en affärsidé som får dig att leva ut din skapande dröm. Skriv reportage, artiklar och krönikor för att sedan sälja dem vidare till tidningar. Eller varför inte hjälpa hemsidor med deras innehåll?

2. Planera livets resa

Starta livet som entreprenör med att planera en underbar resa in i minsta detalj till någon annan. Med andra ord, starta en resebyrå.

3. Influera andra

Har du koll på hur man får många likes på Instagram eller hur man bäst lockar till sig prenumeranter till Youtube-kanalen? Kanske har du en blogg som intresserar en stor målgrupp? Då kan du satsa på att bli influencer och tjäna egna pengar på dina digitala talanger.

4. Starta en webshop med underleverantör

Sugen på att starta och driva en webshop utan att hela ditt hem fylls med alla möjliga prylar? Använd en underleverentör som skickar varorna direkt hem till dina kunder.

5. Bli internetsupport för de äldre

Att betala räkningar, komma åt internetbanken och använda sig av mobilt bank-id är en svårighet för många äldre. Varför inte fokusera på dina tekniska kunskaper och bygga upp en verksamhet som internetsupport för de som behöver en hjälpande hand?

6. Låna ett redan etablerat framgångskoncept

Inspireras av redan lanserade produkter. Kan de utvecklas vidare eller till och med kombineras med andra populära produkter?

Exempel på kombinerade affärsidéer och produkter

  • Cykelhjälmen Hövding
  • Linas matkasse
  • Semmelwrap