Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort till företaget?

Vad ska man tänka på när man väljer kreditkort till företaget?

Detaljer på ett kreditkortNär du väljer kreditkort till företaget finns det flera saker du behöver tänka på för att skaffa ett så fördelaktigt kort som möjligt. Eftersom kortet är avsett för företaget är det bra om det finns en rejält tilltagen kredit, alternativt att kortet inte har någon övre köpgräns.

Något som är extra viktigt att kolla upp är kortets avgifter. Räntan och fasta avgifter som till exempel årsavgift, valutapåslag och kontantuttagsavgifter är några kostnader som du behöver ha koll på.

Hitta bästa kreditkortet – jämför dina alternativ

Det är viktigt att jämföra olika kreditkort innan du bestämmer dig för vilket du vill ha. På kreditkort.nu kan du jämföra flera olika kreditkort och vilka egenskaper de har.

När du väljer kreditkort till företaget är det bra att titta på

  • Kortets årsavgift. De allra flesta kreditkorten tar ut en årsavgift. Den måste du betala även om du inte använder kreditkortet Årsavgiften för ett kreditkort ligger vanligtvis mellan 200 och 500 kronor.
  • Räntan. Om du betalar din kreditkortsskuld i tid utgår ingen ränta. Men det är ändå viktigt att veta hur hög räntan är. Om du gör ett större inköp till kontoret och behöver dela upp betalningen är det bra om räntan på kortet är så låg som möjligt. Många kreditkort erbjuder räntefria perioder. En räntefri period kan uppgå till 60 dagar. Betalar du din skuld inom den räntefria perioden utgår det ingen ränta.
  • Valutapåslag. Om du handlar med kortet utomlands tar de allra flesta kreditkort ut en avgift. Valutapåslaget brukar vara en procentsats på beloppet och ligger vanligtvis runt 2 procent.
  • Kontantuttagsavgift. De allra flesta kreditkorten tar ut en kontantuttagsavgift för uttag både i Sverige och utomlands. Kontantuttagsavgiften är en procentsats på det belopp som du tar ut och brukar vanligtvis ligga på cirka 2 till 3 procent.

Fördelar med ett kreditkort för företag

Det är väldigt praktiskt och smidigt att ha ett kreditkort till företaget. Alla köp som görs till företaget samlas på en och samma faktura vilket gör att du har koll på alla utgifter. En annan fördel är att du kan dela upp betalningen om du gör ett större köp och inte har möjlighet att betala hela summan direkt.