5 kostnader företaget kan spara pengar på

5 kostnader företaget kan spara pengar på

Man håller burk med sedlar i

När du driver ett företag får du vara beredd på en hel del kostnader, en del mer nödvändiga än andra. Det finns dock pengar att spara genom att göra några kloka val och tänka till innan du börjar spendera företagets pengar. Här är 5 kostnader ditt företag kan spara pengar på.

1. Byt till ett billigare företagsabonnemang

Mobiloperatörerna ändrar ständigt sina erbjudanden på sina mobilabonnemang. Det abonnemanget som en gång var billigast behöver inte vara det året därpå.

Om ni har ett företagsabonnemang som ni har haft under en längre tid kan det finnas pengar att spara genom att jämföra priserna och byta till ett som är billigare. Var dock noga med att abonnemanget uppfyller företagets kriterier. Ni ska inte byta till ett annat företagsabonnemang bara för att det är billigare. Genom att göra en prisjämförelse med jämna mellanrum kan ni vara säkra på att ni alltid har det billigaste mobilabonnemanget för ert företag.

2. Köp kontorsmöblerna begagnat

Har det blivit dags att köpa en ny soffa till kontoret eller behöver ni köpa in ett nytt matbord till köket? Köp kontorsmöblerna begagnat i stället för nytt och spara tusentals kronor. Det finns många begagnade möbler att köpa som passar utmärkt på ett kontor. Samtidigt som företaget sparar pengar på att inte behöva köpa nytt bidrar ni även till en bättre miljö.

Tips! Utnyttja även dagar som Black Friday och mellandagsrean för att köpa saker till kontoret.

3. Förhandla om allt

Det spelar ingen roll vad det handlar om. Nästan alla inköp kan förhandlas. Om ni inte kan få sänkt pris på en dyr vara kanske ni åtminstone kan få betala av den räntefritt och därmed spara några extra slantar.

4. Ta in praktikanter

I stället för att rekrytera en ny person till företaget kan ni ta in en praktikant som befinner sig i slutet av sina studier. De flesta behöver en upplärningsperiod innan de kommer in i ett nytt arbete. Det gäller både praktikanter och personer som befinner sig mitt i arbetslivet.

Tar ni in en praktikant får han eller hon en möjlighet att komma in i arbetet under praktikperioden. Är ni nöjda med varandra efteråt kan ni erbjuda praktikanten arbete. När ni väl börjar betala lön slipper ni upplärningsperioden eftersom praktikanten då redan har lärt sig verksamheten och hur arbetet fungerar.

5. Stäng ned verksamheten under lågsäsong

Under lågsäsong kan företaget spara in pengar genom att stänga ned verksamheten i några veckor. Då slipper ni ta in vikarier under sommaren och vintern när många anställda vill ta ledigt. Dessutom sparar ni in pengar på papper, pennor, kaffe och andra förbrukningsvaror som ni inte behöver köpa in under den perioden.