5 Inspirerande affärsidéer från nystartade företag

5 Inspirerande affärsidéer från nystartade företag

Vad är en bra affärsidé egentligen? Vi guidar dig genom fem heta affärsidér från nystartade företag som har lyckats. Använd gärna tipsen rakt av eller inspireras av idéerna och hitta din alldeles egna företagsnisch.

1. Digitalisera och minska de fasta kostnaderna för lagring

Följ Prinsens Lagers exempel och hitta en lösning som gör det möjligt för dina kunder att lagra sina ägodelar tryggt, prisvärt och enkelt. Med ett digitalt system kan kunderna ta sig in och ut ur sina förråd på egen hand, så länge de har tillgång till ett mobilt BankID. Då får de också köra ända fram till sitt förråd och lasta allt som ska lagras direkt från bilen, vilket sparar tid.

Erbjud dina kunder det där lilla extra genom betalning via autogiro, förråd i olika storlekar och både varm- och kallförråd så att de utan problem kan välja ett förråd som håller ägodelarna hela och rena.

2. Dropshipping

Vill du kunna bedriva din verksamhet hemifrån och har vässade kunskaper inom sökmotoroptimering och online-marknadsföring kan dropshipping vara affärsidén för dig. Dropshipping gör det möjligt för dig att starta en egen e-handel utan att du behöver sitta på ett eget varulager. I stället skickas produkterna direkt från leverantören till din slutkund.

Dropshipping låter dig alltså komma igång med din egna webshop utan att du behöver investera i varken varuinköp eller lagerkostnader.

3. SEO-konsult

Återigen kommer dina kunskaper inom sökmotoroptimering väl till pass. Alla företag vill komma högt upp i Googles sökresultat när någon googlar på de produkter eller tjänster som de erbjuder sina kunder.

Har du stenkoll på nyckelord, sidtitlar och meta descriptions kan du sälja tjänsterna till företag som behöver lite hjälp på traven med sin marknadsföring på nätet.

Vill du lära dig mer om SEO finns det flera bra gratis resurser på nätet, som exempelvis Moz. Även Google har själva skrivit ihop en kortare guide i SEO.

4. Delningstjänster

Inom delningsekonomin har delningstjänster utvecklats till en ständigt växande marknad. Delningstjänsterna blir allt fler och genom att starta din egna delningstjänst kan du bli länken mellan den som är i behov av att hyra en gräsklippare, bil eller släpvagn och den som önskar hyra ut sina ägodelar då de bara används ibland.

5. Food truck

För dig som vill starta eget och är matintresserad är en food truck ett ypperligt alternativ. En food truck är en liten lastbil med tillhörande restaurangutrusting. Med en food truck får du en restaurang på hjul där du kan bjuda gästerna på en kulinarisk upplevelse var du vill. Många food trucks är nischade inom en viss matkultur, så det kan vara en god idé att fundera ut ett koncept innan du sätter igång med din food truck.